Kies Lokaal

Politiek platform Lokaal-Limburg is in het Limburgs Parlement vertegenwoordigd met een Gedeputeerde en twee Satatenleden. Lokaal-Limburg is een platform waarbij diverse onafhankelijke lokale partijen uit de Limburgse gemeenten zijn aangesloten. Op landelijk gebied is Lokaal-Limburg een van de twaalf leden van platform Onafhankelijke Politiek Nederland (OPNL).

Kies Lokaal
De komende weken zullen in de steden in Limburg abri’s met de actie Kies Lokaal te zien zijn. De posters in bushokjes laten naast de landelijke campagne Kies Lokaal ook het logo van de plaatselijke lokale partij zien. Alle onafhankelijke partijen die zijn aangesloten bij OPNL laten op die manier in heel het land hun verbondenheid zien.

De diverse aangesloten lokale partijen voeren natuurlijk hun eigen campagne.
Kies Lokaal is bedoeld als een extra ondersteuning voor deze partijen. In de vorm van advertenties, abri’s of spandoeken als een extra toefje slagroom op de verkiezingstaart.

De campagne Kies Lokaal in het stemlokaal is te zien in de gemeenten Beek, Beesel, Eijsden-Margraten, Heerlen, Landgraaf, Leudal, Maasgouw, Peel en Maas, Roerdalen, Simpelveld, Venlo, Sittard-Geleen en Voerendaal.

Doel van de actie is in eerste plaats het vragen om een stem op een van de aangesloten lokale partijen in de eigen gemeente.
Daarnaast probeert Lokaal-Limburg alle mensen op te roepen in ieder geval naar het stemlokaal te komen en een stem uit te brengen.

Voor meer informatie over de onafhankelijke politiek in Limburg verwijzen wij naar de website lokaal-limburg.nl.

OPNL
Onafhankelijke Politiek Nederland (OPNL) is een landelijk platform voor onafhankelijke provinciale politici. In elke provincie hebben onze leden een eigen provinciaal platform ingericht voor de lokale onafhankelijke partijen. In die platformen werkt men samen en leert men van elkaar.

Maar wat nog belangrijker is, de partijen behouden de eigen identiteit. Want daar gaat het om bij de onafhankelijke partijen in de gemeenten. Ieder heeft een eigen achtergrond en ieder zingt zijn eigen lied. In ons platform komen die partijen samen onder het motto “Eenheid in verscheidenheid”.

Want het overall kenmerk van al deze partijen en politici is dat zij dicht bij de burger staan om optimaal naar de wensen van de bevolking te kunnen luisteren. Niet voor niets heeft 33% van de kiezers de vorige verkiezingen op een lokale kandidaat gestemd!

OPNL heeft drie kernpunten
– OPNL kiest voor de Kracht van de Regio en noemt dit Regionalisme.
– Bij OPNL doet iedereen mee, we noemen dit Inclusiviteit.
– We zijn solidair met elkaar.

De Menselijke Maat is onze norm voor de onafhankelijke politiek.

Delen: