Waterschapsverkiezingen 2023 

WEET WAAR U OP STEMT! MAAR WEET U HET AL?

Weet u al op wie u bij het Waterschap Limburg stemt op 15 maart? Heeft u die grote lap papier al bekeken? Zowel de voor- als de achterkant? Wat staan er veel partijen op. De ene kant 18 partijen voor het Waterschap, de andere kant 18 voor Provinciale Staten. Dat stuk papier meet maar liefst 85 x 60 cm. Mijn armen zijn net lang genoeg om hem te strekken.

Maar terug naar de vraag; Heeft u al iemand gespot op wie u bij het waterschap gaat stemmen? Wordt het een bekende landelijke partij zoals bijv. BBB, Boeren, Burgers en Buitenlui. Sorry BoerenBurgerBeweging? Of bent u senior en denkt:”mmm 50+ dat lijkt me wel wat”.

Of gaat u toch voor een lokale partij. Een echte lokale partij waarin lokale partijen zoals EENLokaal uit Venlo; Ons Roerdalen uit Roerdalen en Lokaal DNA uit Meerssen vertegenwoordigd zijn?

Of denkt u: “Goh waar is het CDA, PvdA, GL, of D66? Die zijn helemaal niet vertegenwoordigd in het Waterschap”. Trap niet in die val.

Deze partijen doen wel mee. Denkt u niet: “Wat staan er veel Waterbelang partijen op, 9 stuks in totaal”. Tja, daar zit een heel lang verhaal achter. Dat verhaal begon in 2008. Ons land telde toen 26 waterschappen, waarvan 2 in Limburg. In 24 waterschappen deed het CDA onder eigen naam, dus CDA, mee aan de verkiezingen. Maar CDA Limburg zou CDA Limburg niet zijn wanneer ze niet een constructie bedachten om de touwtjes, de macht, in handen te houden. Zo ontstonden er 9 partijen waterbelang met als kopstukken CDA-ers. Daaronder wat minder belangrijke mensen van die club en ja, om het op lokale partijen te laten lijken, wat gewone mensen uit de omgeving. (zie: https://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/cda-domineert-kandidatenlijsten).

En dan Water Natuurlijk, lijkt op een lokale partij? Maar onder deze pet gaan PvdA/GL en D66 schuil. Daarom zul je hun partijnamen en logo’s ook tegenkomen op de kieslijsten.

Dus, wanneer je een echte lokalo in het waterschap wilt hebben, Een die niet naar de pijpen van een landelijke partij hoeft te dansen:

Stem dan lokaal in het stemlokaal, stem lijst 7 nr. 1 of nr. 34 of iemand ertussenin!

1Ad BergerMaasgouw
2Petra Beeren-AdriaansRoermond
3Albert MelskensVenlo
4Linda JacobsMaasgouw
5Ton EmbregtsLandgraaf
6Marie KlassenMaastricht
7Leon van den BeuckenVenlo
8Tuğba ÖzkayaVenlo
9Hamza BamohamedMeerssen
10Chantal BrulsVoerendaal
11Jean Paul KompierVaals
12Marjo ThevissenRoerdalen
13Delano LankhorstLandgraaf
14Lonneke JanssenVenlo
15Colin KlingestijnSittard
16Marion KrauseVenlo
17Wiel HoenenHeerlen
18Marienel EngelenWeert
19Maureen ButinkHeerlen
20Hub SchoenmakersBeek
21Lavinja Sleeuwenhoek Horst a/d Maas
22Raimond FranssenVoerendaal
23Nanette Ramaekers-UbbenVenlo
24Kitty NuytsMaastricht
25Turgut ÇelebiRoermond
26Chris TiekstraHeerlen
27Henk van der LindenRoerdalen
28Math Habets Sittard-Geleen
29Jo Palmen Landgraaf
30 René BeckersMaasgouw
31Ton RavenSittard-Geleen
32Jo PalmenBrunssum
33Clemens MeertsMaasgouw

Verkiezingsprogramma

Delen: