Vragen over Mijnwaterproject

Digitale Nieuwsbrief 84 Lokaal-Limburg

Op bezoek bij de fractie van Lokaal-Limburg

Woensdag 24 april kreeg onze Provinciale Staten Fractie bezoek uit Brunssum. 
Twee bezorgde burgers wilden met de fractie spreken over het Mijnwaterproject. 

De fractie van Lokaal-Limburg staat altijd open voor dit soort gesprekken met burgers en lokale politici. Daarvoor kan een afspraak gemaakt worden in de fractiekamer van het Gouvernement in Maastricht. Maar de fractie kan ook in de regio op bezoek komen. Daarmee wordt de slogan “wij staan voor het belang van de inwoners van Limburg” waargemaakt.

De bezoekers uit Brunssum maken zich zorgen omdat huizen die op het Mijnwaterproject zijn aangesloten ervaren dat er niet voldoende capaciteit wordt geleverd om de woning goed te verwarmen. Daarom zijn extra kachels of warmtepompen noodzakelijk. Het lijkt erop dat huizen die verder van de warmtebron verwijderd zijn de meeste problemen ervaren. Zowel de directie van het Mijnwaterproject als de woningstichting zijn op de hoogte van de problemen, maar komen niet met adequate oplossingen.

Dit is geen wenselijke situatie voor deze inwoners van Limburgse. Daarom zal Lokaal-Limburg op korte termijn vragen stellen aan Gedeputeerde Staten over de problematiek bij het Mijnwaterproject. Daarbij wordt ook gewezen op de aanstaande uitbreiding van de warmtevoorziening naar de gemeente Kerkrade. 

Zodra de beantwoording door het college van Gedeputeerde Staten ontvangen is houden wij u op de hoogte.

Ook een afspraak maken? Neem dan contact op met fractiemedewerker Hub Schoenmakers via h.schoenmakers@lokaal-limburg.nl

(Bron: Fractie Lokaal-Limburg)

Delen: