SPRINGEND WATER IN … EINIGHAUSEN!

Als AB lid van het Waterschap kom je regelmatig ergens “op de koffie”.
Uiteraard met lekkere Limburgse vlaai!

Op 15 mei waren de Waterschapsraadsleden van Lokaal-Limburg op bezoek in Einighausen.
Klein dorpje met ongeveer 1.300 inwoners dat onderdeel is van Sittard-Geleen.
Dat het over Water ging moge duidelijk zijn want de avond werd naast de wethouder,
geopend door Josette Van Wersch.

Dat het over waterstromen en overlast voor de mensen ging, dat mag duidelijk zijn, anders was het Waterschap niet aanwezig. De samenwerking tussen beiden dateert al van mei 2022. toen men samen op verkenning ging over wat er zou moeten gebeuren om de overlast te verminderen.

MET, EN VOOR!
Het motto van het Waterschap, met de inwoners, maar vooral voor de inwoners. Want achter een buro kun je van alles bedenken, maar de inwoners kunnen je nog beter vertellen waar er water vandaan komt en hoe het loopt, of soms springt!

Op de eerste bijeenkomst in november vorig jaar konden de inwoners meepraten over mogelijke oplossingen en waar die zouden moeten komen. Gisteravond werden bedachte oplossingen gepresenteerd waar die zouden moeten komen. Stevige discussies werden er gevoerd aan de 4 tafels. Dat het leeft onder de inwoners kun je hier zien. Slechts ongeveer ⅓ van de aanwezigen pasten op dit plaatje! Uiteraard komt er nog een vervolg op!

Naast de Waterschaps AB-ers van Lokaal-Limburg, was ook Jack Renet, raadslid voor SPA en ook aangesloten bij Lokaal-Limburg, van de partij. Net als wij, legde ook hij zijn oor goed te luister. De opmerkingen die wij hoorden waren divers. Van, ja wij hebben een schotje in de schuur staan dat we voor de voordeur zetten, tot er liggen enkele zandzakken hier die we strategisch neerleggen zodat we geen water binnen krijgen. Want het is hier niet echt heuvelachtig, maar licht glooiend en als je beneden aan de straat woont, heb je dit wel nodig. Maar ook een andere opmerking die ons nog lang zal bijblijven: Bij ons, wij wonen bovenaan de straat, zien wij “springend water”. Water dat door de snelheid niet in de riolering stroomt, maar door de snelheid er
overheen springt.

TOT SLOT… WIE DOET WAT!

Delen: