Nieuwe voorzitter Lokaal-Limburg

Vandaag is bekend geworden dat Henk van der Linden de nieuwe voorzitter is van Lokaal-Limburg. Deze politieke partij is vertegenwoordigd in Provinciale Staten en in het Waterschap en biedt een platform aan onafhankelijke lokale partijen.

Van der Linden volgt Wiel Hoenen op, die bijna 5 jaar de voorzittershamer heeft gehanteerd. Zijn werkzaamheden voor het Ministerie van Financien leggen een groot beslag op zijn tijd, waardoor hij het voorzitterschap moet opgeven. Wel blijft Hoenen bestuurslid van Lokaal-Limburg.

Henk van der Linden (1949) woont in St. Odiliënberg is raadslid in Roerdalen namens Ons Roerdalen, voormalig Statenlid namens Lokaal-Limburg en nog steeds adviseur van OPNL senator Auke van der Goot.

Henk van der Linden; “Ik woon inmiddels al 40 jaar samen met mijn vrouw Marlies in Reutje een buurtschap van Sint Odiliënberg. Voor mij is Reutje de mooiste plek van Limburg maar zeker van heel Nederland. Onze 3 kinderen wonen in Utrecht, Venray en Parijs en hebben ervoor gezorgd dat we inmiddels van 8 kleinkinderen Opa en Oma zijn. Mijn hobby is paarden fokken en rijden als daar tijd voor is.”

“Ik ben de politiek in gegaan na de fusie tussen Posterholt, Montfort en Sint Odiliënberg tot Ambt Montfort. Reden er zou een randweg om Odiliënberg komen wat ik wel een goed idee vond. De randweg is er nog steeds niet, maar ik ben nog wel actief in de politiek en met volle inzet.”

De algemene ledenvergadering van Lokaal-Limburg zal komend voorjaar de nieuwe voorzitter formeel benoemen.

(Bron: Bestuur Lokaal-Limburg)

Delen: