Vragen spoorviaduct Belfeld

Buiten het feit dat de spoorlijn Roermond-Nijmegen het dorp doorsnijdt en er oost/west georiënteerd weinig mogelijkheid tot mobiliteit is, heeft Belfeld heeft een serieus en langdurig probleem.

Midden in de kern en als onderdeel van de hoofdinvalsweg! Dat probleem is het stalen spoorviaduct in Belfeld, genaamd “den Boag”.

Het is het oorspronkelijke noodviaduct uit eind jaren 40, waar het dorp dus al vele decennia mee opgezadeld zit. Het is niet alleen een visueel gedrocht. Het stalen viaduct maakt een hels kabaal als de trein passeert, wat vooral impact heeft voor de omwonenden en verkeersdeelnemers ter plekke. De bijbehorende verkeerssituatie is verre van optimaal en het geluid van het viaduct brengt schrikreacties teweeg van verkeersdeelnemers.

Er is bovendien ook nog sprake van scheurvorming van woningen in de nabijheid. Inwoners kloppen al vele jaren tevergeefs aan bij de verantwoordelijken, en worden van het kastje naar de muur gezonden.

Een situatie waarvan de LOKAAL-LIMBURG vindt – in verlengde van enkele lokale en landelijke partijen in Belfeld – dat de inwoners het verdienen dat daar in het kader van de komende werkzaamheden, definitief een einde aan komt! 

 Lees verder: “Schriftelijke vragen lelijk en luidruchtig noodviaduct Belfeld” 

Delen: