“The Passion” Roermond | 29-10-2019

Maastricht, 29 oktober 2019

Betreft: Vragen m.b.t. “The Passion” Roermond

Geachte,

Op 10 oktober konden we vernemen dat de muzikale paasvoorstelling “The Passion” volgend jaar neerstrijkt in Roermond. Het is daarmee de eerste keer dat dit evenement naar een zuidelijke stad komt. Naast de traditionele paasthema’s staat deze editie ook in het kader van vrijheid. Toepasselijk in het jaar dat Roermond 75 jaar bevrijding mag vieren.

Het organiseren van een dergelijk evenement brengt echter de nodige kosten met zich mee. Roermond moet –net als veel andere gemeenten- de komende tijd de broekriem aanhalen. Het uitgeven van grote bedragen voor een dergelijk evenement is daarmee niet evident. Volgens ons zou dit evenement Limburg op positieve wijze op de kaart kunnen zetten en zou het –zeker gelet op het toegevoegde thema van vrijheid en de aandacht die we hier de komende tijd aan willen schenken – uitstekend passen in Roermond. Wij denken dan ook dat de provincie hierin een bijdrage zou moeten leveren.

Dit leidt bij ons tot de volgende vragen;

  1. Bent u het met ons eens dat “The Passion” in Roermond een positieve bijdrage kan leveren aan zowel de stad Roermond als Limburg in zijn geheel? Zo niet, waarom niet?
  2. Bent u bereid in gesprek te gaan met de gemeente Roermond over een financiële bijdrage?
  3. Bent u het met ons eens dat de middelen die eerder waren vrijgemaakt voor het Eurovisie Songfestival in Maastricht voor dit doel kunnen worden ingezet mede gelet op de vergelijkbare (culturele) doelstellingen?

Wij vernemen graag van u. Namens de fractie Lokaal-Limburg

Henk van der Linden

Vragen PS Passion 29 oktober 2019 (pdf)

Delen: