Samen doe je het beter! Samen kun je meer!

Na de gigantische overstromingen van 1993 en 1995 moest er langs heel de Limburgse Maas iets gebeuren. Mens, dier en gebied moest beter beschermd worden. Met dijken. Dijken was iets wat de meeste mensen alleen kenden van de dijken langs de zee, op die plekken waar geen duinen waren. Nu moest het ook in Limburg gebeuren.

Op veel plekken is er door een goede samenwerking van Rijkswaterstaat, Waterschap Limburg, de Provincie Limburg en de aan het water liggende gemeenten iets moois ontstaan. Iets moois, dat ook veilig is tegen overstromingen die één keer per 300 jaar voorkomen.

Het gebied tussen Geijsteren en Wanssum stond in 2006 voor een belangrijke beslissing. Wat gaan we doen, wat moeten we doen, hoe gaan we het doen waren een paar van de vragen. Op 23 november 2017 werd “groen licht” gegeven voor de realisatie van de plannen. Nu is het gebied Ooijen-Wanssum een volledig getransformeerd, veilig en natuurrijk gebied geworden.

De fractie waterschap van Lokaal-Limburg bezocht onlangs het gebied.

Naast ruimte voor vaartuigen, was er ook veel ruimte voor de wandelliefhebbers. Waarbij er wel gewaarschuwd werd voor een overstroombare weg. Stapstenen kunnen dan een uitkomst brengen!

Meer weten over dit project waarin Lokaal-Limburgers in provinciale staten en het Waterschap Limburg aan meegewerkt hebben? Kijk dan op https://www.ooijen-wanssum.nl/

Delen: