Limburg verdient een ander bestuur!

Lokale partijen zetten zich af tegen provinciebestuur

Raimond Franssen is de huidige fractievoorzitter namens Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement. Daarnaast is hij lijsttrekker voor de partij die namens vele lokale partijen campagne voert.

“Het is tijd voor een grote schoonmaak bij de provincie Limburg. CDA, PvdA. D66 en VVD hebben jarenlang de dienst uitgemaakt zonder veel resultaat. Sterker nog alleen al in de Westelijke Mijnstreek is sprake van 4 uitglijders. Over de rol van de SP durf ik niet veel te zeggen. Het ene moment regeren ze mee om vervolgens te doen alsof het allemaal niet hun schuld is dat maar liefst twee SP gedeputeerden zijn opgestapt. Het zal wel iets met de verkiezingen te maken hebben.”

Westelijke Mijnstreek
Lijsttrekker Franssen is teleurgesteld in het provinciebestuur. Per regio zijn diverse tekortkomingen te noemen. Met Lokaal-Limburg aan het roer in Limburg zou er veel meer oog zijn voor de zaken die in de regio’s spelen.

Franssen; “In de Westelijke Regio zijn diverse tekortkomingen te noemen. Ik denk dan aan de harde conclusies van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over Chemelot. Uit een onderzoeksrapport blijkt dat de provincie haar toezicht en handhaving van de veiligheid onvoldoende heeft waargemaakt. Dat betekent voor de bewoners van deze regio dus dat zij niet rustig kunnen slapen.”

“Ook op financieel vlak kun je vraagtekens stellen bij de besluiten van de partijen die nu in de provincie aan de macht zijn. Zo werd de begroting van Sittard-Geleen goedgekeurd terwijl er sprake was van een miljoenentekort. De gemeente mag nu proberen om de financiële problemen op te lossen.”

“Het milieu is ook niet van belang voor de gedeputeerden in Limburg. Dat blijkt uit het voornemen om maar liefst 50 hectare bosgebied bij Chemelot op te offeren ten faveure van de uitbreiding van de chemiegigant.”

“Infrastructureel heeft de provincie de afgelopen 4 jaar ook geen successen weten te boeken. Integendeel zelfs. De Middenweg en de Hasseltsebaan zijn voorbeelden van provinciale wegen waar dagelijks files staan. Vervelend voor de automobilisten, een vorm van constante overlast voor omwonenden en een aanslag op ons milieu.”

Regionaal
Het moet en het kan anders volgens Lokaal-Limburg. De partij is een platform van lokale partijen door heel Limburg. Als Lokaal-Limburg aan de macht komt zal er automatisch meer geluisterd worden naar de politiek in de diverse regio’s.

Daarom is de campagne opgebouwd rond sterke lokale politici die elk in hun eigen gemeente stemmen voor Lokaal-Limburg proberen te vergaren.

Ook bij de komende verkiezingen voor Provinciale Staten en voor het Waterschap kunnen de Limburgers dus weer op de eigen, vertrouwde kandidaten stemmen. Kandidaten die letterlijk dicht bij de mensen staan.

Lokaal-Limburg doet onder lijst 10 mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten en onder lijst 12 voor het Waterschap. Alle informatie over de verkiezingscampagne van Lokaal-Limburg is hier vinden.

De top van de lijst Zuid van Lokaal-Limburg voor Provinciale Staten

  • 1. Raimond Franssen Voerendaal
  • 2. Delano Lankhorst Landgraaf
  • 3. Sergio Klein Sittard-Geleen
  • 18. Ton Raven Sittard-Geleen
Delen: