Eerste Gedeputeerde Lokaal-Limburg, Ad Roest

Zes jaar na de oprichting en verkiezing in Provinciale Staten heeft Lokaal-Limburg vandaag een mijlpaal bereikt en haar eerste Gedeputeerde gekregen. Na een enerverend voorjaar, waarin eerst 2 zittende députés aftraden en daarna het gehele college inclusief de Gouverneur, is door waarnemend Gouverneur Remkes op vrijdag 2 juli een nieuw college van GS voorgesteld.

Voorafgaand hieraan hebben er diverse onderzoeken en overleggen plaatsgevonden om te komen tot een nieuw college van GS. De gids en later formateur de heer Hoes heeft, na onderzoek (coalitie of extraparlementair), geprobeerd een college samen te stellen. Dit is niet gelukt. Hierop heeft Gouverneur Remkes zelf kandidaat gedeputeerden aangezocht en geselecteerd. Uiteraard voortbordurend op de resultaten van de heer Hoes.

Voor Lokaal-Limburg betekende dit dat onze voordracht van de heer Ad Roest door Remkes is overgenomen. Ad Roest was voorheen vicevoorzitter van Lokaal-Limburg en Wethouder voor EENLokaal in Venlo.

Met de installatie van Ad Roest in het college van GS hebben wij als lokale partijen in Limburg onze “eigen” Député in GS.

Wij wensen Ad Roest veel succes en wijsheid in zijn nieuwe functie.

We zien er naar uit zo snel als mogelijk weer een fysieke partijbijeenkomst te organiseren zodat iedereen persoonlijk kan kennismaken met Ad Roest.

Delen: