DIJK 72.031….. IS NIET MEER! | 05-11-2019

 

Op de natte 1e dag van de maand november werd dijk 72.031 onder luid gejuich van de omwonenden en enkele bestuurders van het Waterschap Limburg, ten grave gedragen!

foto met dank aan het Waterschap Limburg

De kleinste dijk van Nederland is niet meer. Het stukje opgehoopte aarde, amper 2 zandzakken hoog, met een lengte van 145 meter is geschrapt uit de legger van het Waterschap. ( legger = een kaart van het water )

Het was even schrikken voor de mensen in Kessel in 2005. In de Waterwet werd het hoopje aarde dat in het jaar 1996 voor hun deur werd gestort ineens een dijk werd genoemd. Dit werd gedaan als nood na de wateroverlast is 1993 en 1996. En bij die benaming als dijk, als primaire waterkering behoorde een muur van pakweg 2 meter hoog! Net als op de foto

 

Wie wil er nu met zo’n weids uitzicht, een muur van 2 meter hoog voor zijn neus krijgen. Niemand toch?

Het uitzicht !!

Vijf bewoners van het stukje straat pakten zich tezamen en gingen in conclaaf met gemeente en Waterschap. Met als resultaat dat er gevierd kon worden dat de dijk ter ziele is, en zij verder kunnen genieten van dat wat de seizoenen hun te bieden hebben

 

 

 

De Lokaal – Limburg Waterschapsfractie heeft haar oor goed te luister gelegd.En zal dat blijven doen. Wij zijn er voor u! Heeft u vragen? Krijgt u ook een dijk voor uw deur? Neem contact met ons op! Samen met u proberen wij een oplossing te vinden.

 

Delen: