De stap in het waterschap!

Maandag 4 februari 10.00 uur, hét inlevermoment van Lokaal-Limburg voor de Waterschapsverkiezingen.

Lijsttrekker Ad Berger stapt met zijn aktetas met daarin de benodigde, deels voorgecontroleerde formulieren het Waterschapsgebouw in Roermond binnen. Een van de dames van het controle comité heet hem en zijn nr. 2 welkom.

Dan kan de controle beginnen. De heren checken punt voor punt hun lijstje af. Hebben we betaald om als Lokaal-Limburg met de Waterschapsverkiezingen mee te doen, (2x), check! Klopt de inleveraar, check. Zijn de instemmingsverklaringen binnen.

Ja oef, gelukkig wel zeg. Dat was tot zondagmiddag nog een heel spannend moment. We misten nog steeds één instemmingsverklaring. Die zweefde sinds de opstuurdag ergens in een of andere brievenbus. Gelukkig kwam zondagmiddag een van de buurmannen met de woorden: “ik heb nog een brief voor jullie”. Gelukkig compleet!

Volgende vraag, hebben jullie genoeg ondersteuningsverklaringen op kunnen halen? Jawel maar liefst 44 stuks. In totaal 14 meer dan de benodigde 30. Met dank aan de grote inzamelaar Delano Lankhorst van GBBL Landgraaf.

Alles lijkt te kloppen, er moet nog nagegaan worden of er geen ondersteuningsverklaringen bijzitten van personen die ook voor een andere partij getekend hebben, maar dat mag met die overwaarde aan ondersteuningsverklaringen geen probleem meer zijn. De hoofdambtenaar zet dan ook zonder verdere opmerkingen haar handtekening op ons inleverformulier.

Het wachten is nu tot vrijdag 16.00 uur, wanneer de lijstnummers bekend gemaakt worden.

Delen: