De gele hesjes (van het waterschap) op pad!

Ruim 2 maanden geleden is het alweer dat de verkiezingen voor het Waterschap waren. Als lid van Lokaal-Limburg stonden wij op de lijst om samen met de andere leden te proberen een zetel binnen te halen. Dat lukte! Een zetel was het resultaat van onze inspanning, maar er kwam meer.

Het Waterschap dat voorheen nog nooit met commissieleden gewerkt had, ging dat nu wel doen. En zo werd de éénmansfractie van Lokaal-Limburg Water ineens een driemansfractie.


Een bestuurder met 2 commissieleden

Officieel zijn Albert Melskens (links op de foto) en Petra Beeren-Adriaans nog niet benoemd als commissielid, dat worden ze pas op 12 juni, maar ze mogen al wel meelopen met de thema bijeenkomsten om ons in te werken.

Je zou denken bij het waterschap gaat het alleen over Water. Ja dat klopt, maar soms heb je teveel water, soms te weinig. Soms stroomt het de huizen binnen en moeten er ineens zandzakken voor de deur. Soms is het een tijdje zo bloedheet, dat er een water tekort dreigt.


Kortom je hebt soms te maken met extreem weer. Dit filmpje van het waterschap laat het een en ander zien   https://youtu.be/7WLrLzKG6XA

Op dit moment hebben we al 3 thema bijeenkomsten “achter de rug”. Thema 1 ging over de verschillen tussen het dualistisch systeem wat in Provinciale Staten en de Gemeentes gehanteerd wordt en het monistisch systeem wat bij het Waterschap het geval is. Wat we tot nu toe meegemaakt hebben zou je denken dat het Waterschap meer dualistisch is als de Provincie en de gemeentes! De sfeer is ontspannen en haantjesgedrag hebben we (nog niet) gezien! Wat uiteraard niet wil zeggen dat de fracties niet hun punt maken in het belang van hun achterban.

Thema 2 was een informatie bijeenkomst en een werkbezoek aan de Lob van Gennep. In het noorden van onze provincie. Thema 3 was een werkbezoek aan een stukje van de Kwistbeek.

Wat het waterschap kan doen, doet, waar en met wie is deels te lezen op het “4knoppenplaatje”. In ieder geval in het kader van de nieuwe omgevingswet worden de inwoners er bij betrokken. het Waterschap heeft de ervaring dat de mensen die in de buurt wonen van een beek de meeste ervaring hebben.


Leerzaam deze thema bijeenkomsten?
Ja zeer zeker.
Veel te leren voor deze nieuwe uitdaging?
Ja ook zeer zeker.

Leuke nieuwe uitdaging die we als 3 persoonsfractie aangaan!

Delen: