Boekje “Buitensluiting bij collegevorming”

Lokaal-Limburg heeft gratis interessante boekwerkjes over het onderwerp Buitensluiting bij collegevorming. Alle Limburgse onafhankelijke raadsleden en wethouders kunnen nu het gratis boekje opvragen via w.hoenen@fractie.lokaal-limburg.nl.

In het boekwerkje informatie over de redenen waarom (lokale) partijen soms worden buitengesloten bij de collegevorming na verkiezingen. Maar er staan ook handige tips in over de zaken waarop een politieke partij en haar politici moeten letten in de aanloop naar collegebesprekingen. Heel handig en precies op het juiste moment.

Regionalisme

Besluitvorming zo dicht mogelijk bij de inwoners, dat is het uitganspunt van Lokaal-Limburg. De laagste bestuurslaag is dus het belangrijkst want de gemeenteraad staat dicht bij de inwoners. Politiek is er voor de burgers en niet andersom. Dus moet de politiek ook willen luisteren naar de inwoners.

De menselijke maat is de norm.

Laat alleen dat in Den Haag beslissen dat centraal afgesproken moet worden, de te behalen doelstellingen. De manier waarop kan vervolgens in de provincies en gemeenten besloten worden, passend bij de structuur van die regio. Niet de Randstad maar het Randland zorgt dus voor de uitvoering.

Delen: